ENDEKS TANIMLAMA DEĞERLENDİRME
Talc Talkum, doğal mineral pudra malzemesi Önerilir
Tallow Glycerides Sığır donyağı.  Önerilmez
Tartaric Acid Şarap asidi, bitkisel etki maddesi antioksidantin destek maddesiAsitleme maddeleri pH-değeri dengelerler. Önerilir
TEA- Carbomer  Karbomer tritanolmini jel yapıcı olarak nötralize ederler. Açığa çıkan Nitrosamin kanser riski taşır.  Önerilmez
Tea-Lactate Sütasidi, tritananolamin ile nötralize olur. Nemlilik tutucu,Allerji tetikler, açığa çıkan Nitrosamin  kanser riski taşır.  Önerilmez
TEA-Stearate Sterinasit mit trithanolomin, tensid ve emulgatör. Açığa çıkan Nitrosamin kanser riski taşır. Önerilmez
TEA- Tallate Tritanolamin ile donyağdan yağasidi yumuşak tensid olarak,Öldürülmüş hayvanlardan kalan atık nitrosamim oluşturur  Önerilmez
Tetrahydroxy-propylEthilenediamine Jel-yapıcının nötürüze kimyasal yoldan oluşan alkalize maddesiNitrossamin teşekkülü imkansız. Önerilir
TetrasodiumEDTA EDTA=Etilen-İkiamino-Tetra-Asetat, Kimyasal yardımcı madde.Konserve yapımı için kullanılan kompleksi teşkil eder. Geç yok olur.Çevre bilincine aykırı.  
Threonine Nemlendirici etkili amino asitler. Öldürmüş hayvanlardan eldeedilmiş olma ihtimaline karşı, kaynak araştırılmalı. Hayvansal Değilse Önerilir
Thymus GlandsEktract Memebezi ekstrası. Öldürmüş hayvanlardan elde edilmiş, ciltbakımına faydası dahi şüpheli. (Toplu hayvan barınakları)  Önerilmez
Thymus Vulgaris Yabani kekikotu. Antiseptik tedavi edici. Belki bireysel hallerdesaç dökülmesine karşı da etkili. Önerilir
Tilla Cordata Linden-ektrası. Cilt sakinleştirici etkili bitkisel madde. Kısıtlı Olarak Önerilir
Titanium Dioxide Titandioksit, Makyaj içinde beyaz pigment, ince çekilmiş, mikronizecilt dostu UV-filitresi Hararetle Önerilir.
Tocopherol E vitamini için doğru olmayan bir tanım, çünkü o tanınamaz. Doğalya da sentetik olduğu saptanamaz. Antioksidan cilt koruyucu özellikaynı zamanda UV-ışınlarından. Nemlilik koruyucu. Bitkiselse Bararetle Önerilir
TocopherylAcetate E vitamini asetat için doğru olmayan bir tanım, çünkü o tanınmaz. Doğalya da sentetik olduğu saptanamaz. Antioksidan cilt koruyucu özellikaynı zamanda UV-ışınlarından. Nemlilik koruyucu. Bitkiselse Bararetle Önerilir
TocopherylLinoleate E vitamini linolit için doğru olmayan bir tanım, çünkü o tanınmaz. Doğalya da sentetik olduğu saptanamaz. Antioksidan cilt koruyucu özellikaynı zamanda UV-ışınlarından. Nemlilik koruyucu. Bitkiselse Bararetle Önerilir
Tomato Extract Domates nektarı. Cilde faydası meraka mucip. Önerilmez
TragacanthGum Emulgatör, katılaştırıcı. Önerilir
Tribehenin Krem yoğunlaştırı madde. Sıkıştırılmış pudra yan maddesi. Önerilir
Triceteareth-4 Ceteareth-Fosfat, ağırlıkla kimyevi emulgatör. Yağsökücü. Halojen 
 gerisinde bıraktığı için
Önerilmez
Triclosan Kimyasal konserve maddesi, alerji tetikleyici, foto alerjik, diş macunlarıkıvamı için uygun,ancak karaciğer ve bebrekler için toksit. Önerilir
Trideceth-n Tridesil alkol  n-PEG birimiyle emulgatör. Önerilir
Tridecyl Stearate Tridesil alkol  sterinasitle yağkomponenti olarak kozmetik hizmette. Önerilir
Triethanolamine Kozmetik ürün pH-yerleştirmeleri için alkalize elemanı. Alerji tetikleye-bilir. Die(iki)tanolobin kanser tehditi taşıyan Nitrosamine yatkınlığı var.  Önerilmez
Triethyl Citrate Limonasidi. Bakteri öldürücü.  Bakterilerin oluşturduğu kötü kokuyu örter, cilt ile uyumlu. Hararetle Önerilir.
Trglycerides Tam olmayan ve bununla birlikte doğru da olmayan bir tanım nötür yağ için. Hüküm Verilemez
Trihydroxystearin Castor yağda baş kompanent= hintyağı; bitkisel,  cilde kendi yağınıiade edici yağ. Önerilir
Triisostearin Gliserintriisostearat, kozmetik ürünlerde fettkörper. Önerilir
Trilaureth-4Fosphate Fosfor asidi, emulgatör, bitkisel kaynaklı, ciltle uyumlu özellikte, deri ve zarda hassasiyet.  Önerilir
Trilaurin Glyserintrilaurat, kozmetik ürünlerde fettkörper.  Önerilir
Trilinolein Glyserintrilinoleat, kozmetik ürünlerde fettkörper.  Önerilir
Trioctanoin Glyserintrioctanoat, kozmetik ürünlerde fettkörper.  Önerilir
Triolein Glyserintrilolet, kozmetik ürünlerde fettkörper.  Önerilir
Tripalmitin Glyserintripalmitatat, kozmetik ürünlerde fettkörper.  Önerilir
Trisodium Citrate Trinatriyumsitrat, ağır metalları bağlayıcı doğal kompleks oluşturuc. Önerilir
Trisodium EDTA EDTA=Etilen-İkiamino-Tetra-Asetat, Kimyasal yardımcı madde.Konserve yapımı için kullanılan kompleksi teşkil eder. Geç yok olur.Çevre bilincine aykırı.  Önerilmez
Tristearin Glycerintristearat, kozmetik ürünlerde fettkörper.  Önerilir
Triticum Vulgare Buğday tohumu yağı. Esentilce zengin doymuş bitkisel yağ. E Vitamini. Hararetle Önerilir.
Trotter Oil Sığır tırnağı yağı Önerilmez
Turnsole Ayçiçeği yağı Önerilir