ENDEKS TANIMLAMA DEĞERLENDİRME
Fagus Sylvatica Kayın veya karagürgen kozalaklarından yağ. Kozmetik ürünleriiçin yararı belli değil.  Önerilmez
Farnesol Eterik yağ. Tere yapışan bakterileri izole ediyor. Hararetle Önerilir.
Fatty AcidsTriglyceride Yağlar hakkında net olmayan tanımlamalar var. Tek yahut birdençok doymamış yağ asidi içerdikleri, bitkisel veya hayvansalkaynaklı oldukları. (Dikkat: Hayvanlara eziyet edilen toplu hayvanbarınakları) Hüküm Verilemez
Fennel Extract Fennel -özü, genellikle koku maddesi olarak kullanılır. Aleriktir. Önerilmez
Ferulic Acid Doğada bol miktarda bulunan bir oksit önleyici asit. Kısıtlı Olarak Önerilir
Formaldehyde Kimyasal konserve maddesi. Alerji tetikler, yan tesiri var. Fazlamiktarı kalıtım bozukluklarına yol açar. Önerilmez
Flora Wax Sarı temiz Carnauba balmumu. Oraya bkz. Önerilir
Fragrance Esans,parfüm, bunlar genellikle alerjik maddeler, cilt bakımıürünlerinde kullanmamak gerek Önerilmez
Fructose Meyve şekeri. Hafif nemli tutucu etkisi var. Kısıtlı Olarak Önerilir
Frit Acid Meyve asitleri karışımı (AHA-asitler), kabukları, keratin tabakasına  Kur Olarak
  inceltilmiş etkisi. Eğer yoğun keratin tabakasına uygulanmış Önerilir
  olsaydı, cild bakımı için değil ancak kur seanslarıda kullanıla- Günlük Bakım
  bilirdi. İçin Önerilmez